Посвідка на проживання в Україні на підставі шлюбу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...

Все більш поширеною стає практика отримання громадянства України або дозволу на проживання за допомогою одруження. Для цієї мети людині без громадянства необхідно тільки одружитися або вийти заміж за громадянина України.

Дозвіл на проживання в Україні на підставі шлюбу

По закінченню двох років з укладення шлюбу людині видається право для отримання посвідки на проживання на постійній основі. Але що робити в цей період? За цей проміжок часу можна оформити собі тимчасовий дозвіл, користуватися яким буде вельми зручно.

Після здійснення шлюбу з українцем, в разі віку не менше шістнадцяти років, будь-хто має право просити державу, щоб видали посвідку на тимчасове проживання. Найчастіше пройти цю процедуру не складно, оскільки досить мало умов для відмови. Але важливо виконати певні вимоги:

  • суб’єкт повинен знаходитися на території України легально;
  • до закінчення дії на дозвіл не повинно бути менше п’ятнадцяти днів.

Не варто забувати, що якщо за міжнародним договором цей громадянин зобов’язаний мати візу, то ця умова обов’язково потрібно виконати.

 

Як отримати посвідку на проживання в Україні після шлюбу?

В першу чергу людина збирає пакет документів. Що до них відноситься?

  • Посвідчення особи.
  • Клопотання чоловіка, що має громадянство.
  • Свідоцтво про шлюб.
  • Поліс про медичне страхування.
  • Також важливо надати дві фотокартки розміром 3,5 на 4,5.

У тому випадку, якщо з релігійних міркувань, зображення повинні бути тільки з покритою головою, то подібні фотографії дозволяються до розгляду. Але тільки в тому випадку, якщо та ж ситуація з паспортом.
Щоб не помилитися з складанням документів і своєчасно отримати посвідку на проживання, найкраще заручитися допомогою фахівців. Більш докладні консультації та корисну інформацію можна дізнатися у наших менеджерів.

вид на жительство в Украине по браку