НАШІ ПОСЛУГИ:

Для законного перебування в Україні понад установлений строк, іноземцю або особі без громадянства необхідно отримати відповідно до українського законодавства документ, що підтверджує законність перебування.

Залежно від наявних у іноземця підстав посвідкии ділиться на: тимчасову і дозвіл на проживання.

Тимчасовий дозвіл на проживання надає іноземцю або особі без громадянства проживати на території України на законних підставах на термін не більше одного року з можливістю продовження цього терміну.

Посвідка на проживання оформляється Державною міграційною службою у відповідність із законодавством України

Відповідно Закону України «Про правовий статус іноземців» право на оформлення посвідки на проживання мають іноземці та особи без громадянства, які прибули в Україну з однієї з наступних підстав:

  • працевлаштування в Україні;
  • возз’єднання з сім’єю, де один з подружжя – громадянин України;
  • возз’єднання з сім’єю, де один з її членів (чоловік, діти) має тимчасовий вид на проживання в Україні;
  • реалізація проекту міжнародної технічної допомоги;
  • з метою проповідування релігійних віровчень, виконання релігійних обрядів чи іншої канонічної діяльності;
  • робота в представництвах і філіях іноземних організацій, компаній або банків;
  • участь в діяльності філій, відділень, представництв та інших структурних осередків громадських (неурядових)
  • організацій іноземних держав;
  • робота коресподентом або представником іноземного ЗМІ;
  • навчання;
  • інші, визначені Законом.

Загальний перелік документів, які подаються на оформлення посвідки на проживання в Україні відповідно до зазначеної постанови КМУ

Залежно від підстав отримання посвідки на проживання, перелік документів може відрізнятися.

Отримання постійної посвідки на проживання

Закон виділять дві групи іммігрантів, ті хто отримують ПМЖ в рамках квоти імміграції і поза нею.

Найбільш часто постійний вид на проживання в Україні оформлюють за такими підставами:

  • Шлюб з громадянином України понад два роки.
  • Дитина або батько – громадянин України
  • Народження на території України або постійне проживання в Українській РСР до 16.07.1990 р
  • Наявність ПМЖ в Україні у чоловіка або дитини.

Оформлення громадянства України здійснюється виключно за особистою ініціативою. Заява про набуття громадянства України може бути подано іноземцями, які зобов’язані припинити іноземне громадянство протягом 2 – х років з моменту реєстрації їх громадянами України.

Особам, які отримали громадянство України і взяли зобов’язання припинити іноземне громадянство надається тимчасове свідоцтво громадянина України терміном до 2-х років. Паспорти таким особам видаються тільки після припинення ними іноземного громадянства або в разі подання декларації про відмову від іноземного громадянства.

Умови отримання українського громадянства:

  • народження
  • територіальне походження
  • Прийняття до громадянства України
  • Відновлення в громадянстві України
  • Придбання громадянства внаслідок усиновлення
  • При наявності інших підстав, регульованих законом.

Процедура отримання дозволу на роботу в Україні регулюється Постановою КМУ від 08.04.2009г. № 322 «Про затвердження Порядку видачі, продовження строку дії та анулювання дозволів на використання праці іноземців та осіб без громадянства».

Отримання дозволу на роботу іноземцем та особою без громадянства здійснюється на конкретне підприємство і посаду. Дозвіл на працевлаштування нерезидента в Україні виходить на термін 1 рік. Цей термін може бути продовжений, для чого роботодавцю слід звернутися у визначеному порядку до Відповідне центру зайнятості НЕ пізніше, ніж за місяць до закінчення попереднього терміну дії дозволу на працевлаштування.

Дозвіл на працевлаштування в Україні видається державним центром зайнятості Мінпраці або за його дорученням відповідної центрами зайнятості Автономної Республіки Крим, областей, м.Києва та Севастополя для роботи на підприємстві, в установі, організації, які запросили іноземця на певну посаду. Потрібно врахувати, що для отримання дозволу на роботу кваліфікація кандидата повинна відповідати займаній посаді і необхідно аргументувати потребу в співробітниках-нерезидента. Також роботодавець повинен здійснювати господарську діяльність і не мати заборгованості перед бюджетом зі сплати податків.

Крім цього, наша компанія надасть інші необхідні послуги для іноземців.