Посвідка на постійне проживання

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...

посвідка на постійне проживання

Посвідка на постійне проживання – це документ встановленого зразка, який засвідчує право іноземця законно та постійно перебувати на території України. За наявності такого документа, іноземець може користуватися  майже усіма законодавчо визначеними правами та обов’язками громадянина України.

Порядок отримання посвідки на постійне проживання в Україні

  1. Законно перебувати в Україні (бажано перед тим отримати візу типу «Д» );
  2. Отримати дозвіл на імміграцію (даний етап визнається найбільш трудомістким та довготривалим);
  3. Зібрати пакет документів для отримання посвідки та подати в органи міграційної служби;
  4. Зареєструватися за місцем проживання в Україні.

Отримати постійну посвідку, можна звернувшись до територіального відділення міграційної служби з необхідними документами та за наявності вказаних умов. Проходження всіх етапів може тривати від 6 до 8 місяців.

Підстави для отримання посвідки на постійне проживання в Україні

Закон визначив дві основні групи осіб, які мають можливість отримати постійну посвідку на проживання іноземцю в Україні. До першої належать ті, що мають квоти, а до другої відносять іммігрантів без квоти.

Перша група

  1. Представники культури.
  2. Спеціалісти високої кваліфікації.
  3. Особа, що інвестувала в Україну не менше ста тисяч доларів Сполучених Штатів Америки.
  4. Родичі громадянина.
  5. Чоловік і діти до вісімнадцяти років людини, що отримала ПМЖ.
  6. Біженці через три роки після отримання притулку.

Крім осіб яким дозвіл на імміграцію надається в межах встановленої квоти, у законодавстві є підстави за наявності яких посвідка на постійне проживання не обмежена квотою.

Друга група

  1. шлюб з громадянином України, який тривав два і більше роки;
  2. родичі першого покоління, які є українськими громадянами;
  3. українська діаспора або іноземці з підтвердженими корінням в нашій країні (закордонні українці);
  4. особи які територіально походять з України;
  5. іноземці опікуни чи піклувальники, які документально можуть підтвердити піклування або опікунство громадян України;
  6. іноземці, чиє перебування на території України є важливим  для зовнішньої і внутрішньої політики України.

Всі ці нюанси детальніше можна уточнити у нашого юриста, або ж проконсультуватися в міграційній службі. Кожен випадок унікальний, і тому потрібно грамотно підійти до цього питання.

Документи для отримання посвідки на постійне проживання в Україні

  1. заява встановленої законом форми;
  2. паспорт (оригінал для пред’явлення );
  3. нотаріально посвідчений переклад сторінки паспорта де вказана інформація про особу;
  4. дозвіл на імміграцію (слід подати його копію);
  5. бажано оформити візу типу – Д (необов’язково );
  6. квитанція про сплату держмита;
  7. 4 фото 3,5 х 4,5 см на матовому основі.

Перевірка поданих документів буде тривати протягом 1-го тижня в результаті чого, приймається рішення про надання або відмову в наданні посвідки на постійне проживання.

Що дає посвідка на постійне проживання в Україні

Основною перевагою для отримання постійної посвідки є те, що особа користується усіма правами українського громадянина.  Іноземець може прибути в Україну, як тільки це буде зручно. Варто не забувати, що терміни перебування більше не обмежуються 90 днями і непотрібно робити візи для в’їзду в Україну. А також більше не потрібно при влаштуванні на роботу в Україні оформляти відповідний дозвіл.

Всі ці переваги відкривають чимало нових можливостей при проживанні на території України. Але, у кожній ситуації є свої нюанси, тому завжди виникають певні питання. Щоб відшукати на них відповіді, слід проконсультуватися у наших фахівців за номерами телефонів що вказані на сайті.

посвідка на постійне проживання