Посвідка на постійне проживання в Україні

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...

посвідка на постійне проживання в україні

Якщо людина планує тривалий час проживати на території України, то для цього буде потрібно спеціальний дозвіл від держави. Посвідка на постійне проживання дає право офіційно проживати на території України, але і вимагає дотримання певних правил.

Як отримати посвідку на постійне проживання?

Отримати постійну посвідку, можна звернувшись до територіального відділення міграційної служби, з необхідними документами та за наявності вказаних  умов.

Закон визначив дві основні групи осіб, які мають можливість отримати постійну посвідку на проживання іноземцю в Україні. До першої належать ті, що мають квоти, а до другої відносять іммігрантів без квоти. Хто підходить під першу групу?

  1. Представники культури.
  2. Спеціалісти високої кваліфікації.
  3. Особа, що інвестувала в Україну не менше ста тисяч доларів Сполучених Штатів Америки.
  4. Родичі громадянина.
  5. Чоловік і діти до вісімнадцяти років людини, що отримала ПМЖ.
  6. Біженці через три роки після отримання притулку.

До списку тих, хто не має квот, відносять такі групи людей, до яких є державний інтерес. Кожен випадок розглядається окремо, але при грамотному складанні документів присутня висока ймовірність отримання цього документа в найкоротші строки.

Які переваги надає посвідка на постійне проживання в Україні?

Найголовнішою перевагою отримання посвідки в тому, що людина може прибути в Україну, як тільки це буде зручно. Від тепер терміни перебування більше не обмежуються 90 днями і непотрібно робити візи для в’їзду в Україну. А також більше не потрібно при влаштуванні на роботу оформляти відповідний дозвіл.

Постійне проживання відкриває нові можливості. Можна забути про регулярну сплату консульського збору, про витрачання грошей на медичний поліс. У підсумку, людина буде відчутно економити.

Всі ці переваги відкривають чимало нових можливостей при проживанні на території України. Але, у кожній ситуації є свої особливості, тому завжди виникають певні питання з цього приводу. Щоб відшукати на них відповіді, можна проконсультуватися у наших фахівців за номерами телефонів що вказані на сайті.

Чи можливо оформити посвідку на постійне проживання, якщо особа перебуває поза квотою на міграцію?

Крім осіб яким дозвіл на імміграцію надається в межах встановленої квоти, у законодавстві є підстави за наявності яких посвідка на постійне проживання не обмежена квотою.
До таких випадків відносять:

  • шлюб з громадянином України, який тривав два і більше роки;
  • родичі першого покоління, які є українськими громадянами;
  • українська діаспора або іноземці з підтвердженими корінням в нашій країні (закордонні українці);
  • особи які територіально походять з України;
  • іноземці опікуни чи піклувальники, які документально можуть підтвердити піклування або опікунство громадян України;
  • іноземці, чиє перебування на території України є важливим  для зовнішньої і внутрішньої політики України.

Всі ці нюанси детальніше можна уточнити у нашого юриста, або ж проконсультуватися в міграційній службі. Кожен випадок унікальний, і тому потрібно грамотно підійти до цього питання.

Документи для отримання посвідки на постійне проживання в Україні

  • заява встановленої законом форми;
  • паспорт (оригінал для пред’явлення );
  • нотаріально посвідчений переклад сторінки паспорта де вказана інформація про особу;
  • дозвіл на імміграцію (слід подати його копію);
  • бажано оформити візу типу – Д (необов’язково );
  • квитанція про сплату держмита;
  • 4 фото 3,5 х 4,5 см на матовому основі.

Перевірка поданих документів буде тривати протягом 1-го тижня в результаті чого, приймається рішення про надання або відмову в наданні посвідки на постійне проживання.

посвідка на постійне проживання в україні